Uluslarası çevirilerde hangi ödeme yöntemini tercih ediyorsunuz. Autor da sequência: Mehmet Fatih Barut
|
Merhaba,
Uluslararası ödeme almanız gerektiğinde Türkiye'den kullanabildiğiniz bir yöntem var mı?
Zira korkarım hepsini kapatmışlar. | | | Recep Kurt Turquia Local time: 15:30 Membro (2011) Inglês para Turco + ... Ödeme yapacak tarafa bağlı | Sep 19, 2024 |
Merhaba.
Kullanılabilecek yöntemler size ödeme yapacak tarafa bağlı fakat genelde herkes bankadaki döviz hesabınıza ödeme yapabiliyor. Miktarlar büyük değilse bu yöntem çok cazip değil zira banka da en az 20-30 dolar/avro kesiyor.
Benim çalıştığım şirketlerin çoğu Payoneer üzerinden de ödeme yapıyor, o nedenle ben onu kullanıyorum. Gelen ödemeleri döviz olarak değil de, Türkiye'deki TL hesabıma gönderiyorum, onların kurundan. Payoneer'... See more Merhaba.
Kullanılabilecek yöntemler size ödeme yapacak tarafa bağlı fakat genelde herkes bankadaki döviz hesabınıza ödeme yapabiliyor. Miktarlar büyük değilse bu yöntem çok cazip değil zira banka da en az 20-30 dolar/avro kesiyor.
Benim çalıştığım şirketlerin çoğu Payoneer üzerinden de ödeme yapıyor, o nedenle ben onu kullanıyorum. Gelen ödemeleri döviz olarak değil de, Türkiye'deki TL hesabıma gönderiyorum, onların kurundan. Payoneer'in kurları hem Türk bankalarının kurlarından daha iyi hem de böylece bankanın keseceği o 20-30 doları/avroyu da ödemekten kurtuluyorum. Gönderdiğim tutar da genelde bir saat içine TL hesabına yansıyor.
Payoneer'de dolar/avro/pound vs. hesabı tanımlayabiliyorsunuz. Sonra müşterinize banka hesabı olarak bu hesap bilgilerini verebilirsiniz.
Yalnız dolar hesabı ile ilgili şöyle bir durum var: Bu hesap çek hesabı olduğu için "wire transfer" türü ödeme kabul etmiyor, sadece ACH transfer kabul ediyor, o yüzden bunu müşterilerinize belirtmeniz lazım.
Wise üzerinden Payoneer hesabıma ödeme gönderen müşteri de var.
Yanılmıyorsam artık Amerika'daki PayPal kullanıcıları da Payoneer hesabınıza ödeme yapabiliyor.
Kolay gelsin.
[Edited at 2024-09-19 11:44 GMT] ▲ Collapse | | | ATIL KAYHAN Turquia Local time: 15:30 Membro (2007) Turco para Inglês + ... Minimum Loss | Sep 19, 2024 |
Türk bankadaki USD hesabıma ödeme alıyorum. Aslında burada amaç minimum kayıpla para almanız. Ben bankamla sayısız defa minik kavgalar ettim. Bunların sadece birinde banka peki deyip aldığı ücreti hesabıma iade etti. Diğerlerinde benden ücret aldı. Hep söyledikleri "sistem otomatik ücret alıyor, biz ona karışamıyoruz" oluyor. Benim bildiğim kadarıyla uluslararası tüm para transferi işlemleri sizden ücret alıyor. Kimse bunu bedava yapmıyor. O nedenle hep s... See more Türk bankadaki USD hesabıma ödeme alıyorum. Aslında burada amaç minimum kayıpla para almanız. Ben bankamla sayısız defa minik kavgalar ettim. Bunların sadece birinde banka peki deyip aldığı ücreti hesabıma iade etti. Diğerlerinde benden ücret aldı. Hep söyledikleri "sistem otomatik ücret alıyor, biz ona karışamıyoruz" oluyor. Benim bildiğim kadarıyla uluslararası tüm para transferi işlemleri sizden ücret alıyor. Kimse bunu bedava yapmıyor. O nedenle hep söylenen şudur: Bu transfer ücretini bir şekilde ücretinizin içine akuple edin. Yani bu ücreti siz üstlenmeyin, bırakın müşteriniz ödesin. Bence de doğru olan budur. ▲ Collapse | | | Tam aradığım! | Sep 19, 2024 |
Çok teşekkür ederim.
Tam aradığım cevap oldu. | |
|
|
Özgün Çağlar Çay Turquia Local time: 15:30 Membro (2023) Inglês para Turco + ... LOCALIZADOR DO WEBSITE Komisyon Hakkında | Sep 20, 2024 |
Recep Kurt wrote:
Merhaba.
Benim çalıştığım şirketlerin çoğu Payoneer üzerinden de ödeme yapıyor, o nedenle ben onu kullanıyorum. Gelen ödemeleri döviz olarak değil de, Türkiye'deki TL hesabıma gönderiyorum, onların kurundan. Payoneer'in kurları hem Türk bankalarının kurlarından daha iyi hem de böylece bankanın keseceği o 20-30 doları/avroyu da ödemekten kurtuluyorum. Gönderdiğim tutar da genelde bir saat içine TL hesabına yansıyor.
Payoneer'de dolar/avro/pound vs. hesabı tanımlayabiliyorsunuz. Sonra müşterinize banka hesabı olarak bu hesap bilgilerini verebilirsiniz.
Yalnız dolar hesabı ile ilgili şöyle bir durum var: Bu hesap çek hesabı olduğu için "wire transfer" türü ödeme kabul etmiyor, sadece ACH transfer kabul ediyor, o yüzden bunu müşterilerinize belirtmeniz lazım.
Wise üzerinden Payoneer hesabıma ödeme gönderen müşteri de var.
Yanılmıyorsam artık Amerika'daki PayPal kullanıcıları da Payoneer hesabınıza ödeme yapabiliyor.
Kolay gelsin.
[Edited at 2024-09-19 11:44 GMT]
Payoneer ile TEB dolar hesabıma aktarırken herhangi bir komisyon alınmıyordu normalde. Ama son 2 seferdir paranın hesaba geçmesi 1 gün sonraya sarktı, hem de Payoneer'ın %2 komisyonu haricinde bir o kadar da aracı kurum komisyonu kesildi. Payoneer'dan TL hesabına para gönderince sadece Payoneer komisyonu mu ödeniyor? Başka bir komisyon kesilmiyor mu acaba?
Bir de ProzPay üzerinden müşterinize talep gönderirseniz ProzPay hesabınıza (müşteri PayPal üzerinden ödeme yapabiliyor) para geldikten sonra herhangi bir komisyon ödemeden kendi banka hesabınıza paranızı aktarabiliyorsunuz. Özellikle PayPal'ın kullanılmadığı Türkiye'de çok kullanışlı bence. | | | Recep Kurt Turquia Local time: 15:30 Membro (2011) Inglês para Turco + ... Başka komisyon yok | Sep 26, 2024 |
Payoneer'dan TL hesabına para gönderince sadece Payoneer komisyonu mu ödeniyor? Başka bir komisyon kesilmiyor mu acaba?
Payoneer döviz kurunu belirlerken zaten komisyonunu katıyor; buna rağmen kurları benim bankamın döviz alış kurundan yüksek oluyor. Payoneer'den örneğin 20.000 TL gönderdiğimde Türkiye'deki TL hesabıma 20.000 TL geliyor, başka bir kesinti olmuyor. | | | To report site rules violations or get help, contact a site moderator: You can also contact site staff by submitting a support request » Uluslarası çevirilerde hangi ödeme yöntemini tercih ediyorsunuz. No recent translation news about Turquia. |
Protemos translation business management system | Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!
The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.
More info » |
| Wordfast Pro | Translation Memory Software for Any Platform
Exclusive discount for ProZ.com users!
Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value
Buy now! » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |