İl Göç İdaresinde sözlü çeviri
Autor da sequência: Nezihe Başer
Nezihe Başer
Nezihe Başer  Identity Verified
Turquia
Local time: 14:38
Membro (2011)
Turco para Alemão
+ ...
Jun 22, 2024

Değerli meslektaşlarım,
Bir müşterimden İzmir İl Göç İdaresinde kendisi için sözlü çeviri yapmam yönünde talep geldi. Noter yeminli tercümanım. Sorum şudur: İl Göç İdaresinin kendi kadrolu tercümanları var mı acaba? Noter yeminli tercümanı kabul ederler mi ya da bu tür daireler mahkeme yemini mi (bilirkişi) ister?
Bilgisi olanlar paylaşabilirse çok memnun olurum.

Şimdiden değerli katkılarınız için teşekkür eder, iyi günler dilerim.

Baran Keki
Baran Keki  Identity Verified
Turquia
Membro
Inglês para Turco
Muhtemelen Mahkeme yemini Jun 23, 2024

2014 yılında orada sözlü çeviri yapmıştım. O zaman sadece noter yeminliydim, müşteriyle birlikte gitmiştik. Kendi tercümanlarının olduğunu hiç zannetmiyorum.
2018-2019 gibi tapuda bir sözlü çeviriye gitmiştim sırf noter yeminiyle, o zaman mahkeme yeminim olmadığı için kabul etmemişlerdi..
Eğer mahkeme yemininiz varsa sıkıntı çekmezsiniz.

Halil Ibrahim Tutuncuoglu "Бёcäטsع Լîfe's cômplicåtعd eñøugh"

Nezihe Başer
Nezihe Başer  Identity Verified
Turquia
Membro (2011)
Turco para Alemão
+ ...
Autor do assunto
Çok teşekkür ederim... Jun 24, 2024

Cevabınıza istinaden bugün 157'yi aradım ve ilk elden her İl Göç İdaresinin kendi tercümanları olduğunu öğrendim. Ama dediğiniz gibi, mahkeme yemini almakta da fayda vardır. Bir gün gerekebilir...

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

You can also contact site staff by submitting a support request »

İl Göç İdaresinde sözlü çeviri

Translation news in Turquia

Pastey
Your smart companion app

Pastey is an innovative desktop application that bridges the gap between human expertise and artificial intelligence. With intuitive keyboard shortcuts, Pastey transforms your source text into AI-powered draft translations.

Find out more »
Trados Business Manager Lite
Create customer quotes and invoices from within Trados Studio

Trados Business Manager Lite helps to simplify and speed up some of the daily tasks, such as invoicing and reporting, associated with running your freelance translation business.

More info »