Gecikmeli iş tesliminde uygulancak indirim
Autor da sequência: Handan Ceyhan
Handan Ceyhan
Handan Ceyhan  Identity Verified
Turquia
Local time: 11:30
Membro (2008)
Inglês para Turco
+ ...
Apr 9, 2010

Merhabalar!

Bir süre önce hacimli bir işi çevirmen bir arkadaşımla paylaşmak zorunda kaldım. Ancak çevirmenin iş teslimi, teslim tarihinden 15 sonra gerçekleşti. Bu durumda çevirmene ödeyeceğim ücretin üzerinden ne kadarlık bir indirim uygulamam gerekir?

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler...

Handan

Ahmet Salman
Ahmet Salman  Identity Verified
Alemanha
Local time: 09:30
Alemão para Turco
+ ...
Apr 9, 2010

[Bearbeitet am 2010-04-10 08:43 GMT]

ATIL KAYHAN
ATIL KAYHAN  Identity Verified
Turquia
Membro (2007)
Turco para Inglês
+ ...
Gecikme Apr 10, 2010

Benim bu konuda deneyimim yok ama önerecegim hesaplama çok basit. Gecikmenin herbir günü için tek basamakli belirli bir yüzde saptamak ve gecikilen gün sayisi ile bu yüzde rakamini çarpmak. Tabii önemlı olan bu tek basamakli rakami bulmak.

Selamlar,
ATIL

Kıvılcım Erdogan
Kıvılcım Erdogan  Identity Verified
Turquia
Inglês para Turco
daha net olabilirseniz Apr 10, 2010

Merhaba,

Bu "bir süre" dediğiniz zaman ne kadar öncesine tekabül ediyordu, mesajınızda varsayılan "gecikme" sizin dalgınlığınızdan mı kaynaklanıyordu, bu konularda daha net bilgi verebilirseniz avukatım size yardımcı olacaktır.

Umarım yardımcı olabilmişimdir,

İyi çalışmalar,

Kıvılcım Erdoğan

[Edited at 2010-04-10 11:14 GMT]

Bumin
Bumin  Identity Verified
Turquia
Inglês para Turco
+ ...
15 - 1.5 , 5 ? Apr 11, 2010

Çok özel bir durum yoksa piyasada 15 gün gecikmiş bir işi kabul edebilecek bir işveren olduğunu düşünemiyorum ama, eğer işi teslim edebildiyseniz;
- 15 günlük gecikmenize karşılık size uygulanan kesinti neyse bunun % 50'sini yansıtmanız makul olacaktır,
- Gecikmeye rağmen herhangi bir kesintiye uğramadıysanız bu halde adil tepki aynı kişi ile çalışmamak olabilir.

İşi teslim edememek/herhangi bir ödeme alamamak ve müşteri kaybı durumu s�
... See more
Çok özel bir durum yoksa piyasada 15 gün gecikmiş bir işi kabul edebilecek bir işveren olduğunu düşünemiyorum ama, eğer işi teslim edebildiyseniz;
- 15 günlük gecikmenize karşılık size uygulanan kesinti neyse bunun % 50'sini yansıtmanız makul olacaktır,
- Gecikmeye rağmen herhangi bir kesintiye uğramadıysanız bu halde adil tepki aynı kişi ile çalışmamak olabilir.

İşi teslim edememek/herhangi bir ödeme alamamak ve müşteri kaybı durumu söz konusuysa sadece bir emek payı ödenebilir. Keza, iki ya da üçüncü günden sonra ilgili kişiden işi yapmayı bırakması rica edilebilirdi... Bu kısmı artık gecikme süresi esnasında olayların seyrine bağlı, şahsi. Bu rakamlarda (15 -on beş- gün) işin matematik hesabı kalmaz artık, vicdani yanı olur sadece.
Collapse

Nizamettin Yigit
Nizamettin Yigit  Identity Verified
Holanda
Local time: 09:30
Holandês para Turco
+ ...
İşin süresi ile gecikme arası ilinti Apr 12, 2010

Merhabalar,

Burada gecikmenin olmasını savunmak istemiyorum ama gecikmeyi iyi algılamak lazım. 60 iş günü zaman alacak olan bir işin gecikmesi 200 kelimelik bir işin sabah yerine akşam veya bu akşam verilecek yerde sabaha kalması gibi bir şey. Yani bana göre.

Projenin toplamına 4-5 ay zaman ayıran bir iş sahibinin ihtiyati olarak ayıracağı gün sayısının bir iki gün olmayacağını kabul etmek gerek.

Ama normalde herhangi bir gecikme
... See more
Merhabalar,

Burada gecikmenin olmasını savunmak istemiyorum ama gecikmeyi iyi algılamak lazım. 60 iş günü zaman alacak olan bir işin gecikmesi 200 kelimelik bir işin sabah yerine akşam veya bu akşam verilecek yerde sabaha kalması gibi bir şey. Yani bana göre.

Projenin toplamına 4-5 ay zaman ayıran bir iş sahibinin ihtiyati olarak ayıracağı gün sayısının bir iki gün olmayacağını kabul etmek gerek.

Ama normalde herhangi bir gecikme için indirim uyguluyorsanız, bunda da gecikme indirimi uygulayabilirsiniz.

Yine her gün için bir yüzde belirleyip uygulamak da acı sonuçlar doğurabilir.

Örnek:
Her gün için %2 indirim uygularsanız, 15 gün için %30 indirim eder ki, 4 ay sürmüş olan bir projeden bu indirim oranıyla 1-1,5 ayını hiç çalışmamış gibi kalabilirsiniz.

Netice: zor karar.

Kolay gelsin,

Nizam Yigit
Collapse

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

You can also contact site staff by submitting a support request »

Gecikmeli iş tesliminde uygulancak indirim

Translation news in Turquia

Trados Studio 2022 Freelance
The leading translation software used by over 270,000 translators.

Designed with your feedback in mind, Trados Studio 2022 delivers an unrivalled, powerful desktop and cloud solution, empowering you to work in the most efficient and cost-effective way.

More info »
Trados Business Manager Lite
Create customer quotes and invoices from within Trados Studio

Trados Business Manager Lite helps to simplify and speed up some of the daily tasks, such as invoicing and reporting, associated with running your freelance translation business.

More info »