HP'den Notebook konfigürasyonunu oluşturma hizmeti
Autor da sequência: BÜLENT CEM ARK
BÜLENT CEM ARK
BÜLENT CEM ARK  Identity Verified
Turquia
Local time: 11:36
Inglês para Turco
+ ...
Mar 5, 2010

Herkese merhaba,

Trados başlığındaki yazıları okumuş olan meslektaşlarımız, yakın zamanda dizüstü bilgisayar alma düşüncesinde olduğumu hatırlayacaklardır.

Bugünlerde araştırmamı biraz daha derinleştirdim.

Bugün HP'nin büyük bayilerinden biri ile yapmış olduğum telefon görüşmesinde, minimum 15000 $'dan başlayan bilgisayar siparişlerinde istediğimiz konfigürasyona sahip dizüstü bilgisayarını HP özel olarak kendi fabr
... See more
Herkese merhaba,

Trados başlığındaki yazıları okumuş olan meslektaşlarımız, yakın zamanda dizüstü bilgisayar alma düşüncesinde olduğumu hatırlayacaklardır.

Bugünlerde araştırmamı biraz daha derinleştirdim.

Bugün HP'nin büyük bayilerinden biri ile yapmış olduğum telefon görüşmesinde, minimum 15000 $'dan başlayan bilgisayar siparişlerinde istediğimiz konfigürasyona sahip dizüstü bilgisayarını HP özel olarak kendi fabrikasında üretebiliyormuş.

Bilişim sektörünü yakından takip eden arkadaşlarımız, sektördeki hızlı gelişim nedeniyle 1 yıl önce aldığınız bilgisayarın eski modeller arasında yer aldığını çok iyi bilirler.

Bu nedenle, şahsen ben bir sene kullanıp yerine yeni bilgisayar parası vermek yerine bilgisayar almışken iyi bir model alıp en az 3-4 sene rahatlıkla kullanabileceğim bilgisayar almayı tercih ederim.

Aramızda benim gibi düşünen arkadaşlarımızın olabileceğini düşünüyorum.

Basit bir hesap yapacak olursak, aramızda bugünlerde bilgisayarını yenilemeyi düşünen minimum 10-15 çevirmen arkadaş bir araya gelsek yukarıda istenen minimum tutarı rahatlıkla tutturabiliriz.

Daha fazla sayıda çevirmen arkadaş bir araya gelir de toplu alım yaparsak, birim fiyatların daha uygun fiyata geleceği söylendi.

HP'nin bayisi ile yaptığım konuşmadan sonra aşağıdaki özellikleri bulmaya çalıştığım ama hepsini birarada bulamadığım dizüstü bilgisayarı oluşturabileceğimizi düşünüyorum.

Ve öyle tahmin ediyorum ki aşağıda belirttiğim konfigürasyona sahip dizüstü bilgisayar bizim 3-4 sene boyunca rahatlıkla kullanmamızı sağlar.

- İşlemci ( minimum 2,5 GHZ olması )

- RAM ( 4 GB DDR 3 - 16 GB'a kadar yükseltilebilir olması)

- Ekran Kartı ( 1 GB paylaşımsız)

- 500 GB hard disk ( 7200 RPM )

- Windows 7 Professional - 32 Bit ( ingilizce/ Türkçe)

Arzu eden 64 bitliği de yükleyebilir ama 32 bitlik formata uygun muhtelif yazılımlar
kullananların buna dikkat etmesi gerekiyor.

- Ekran büyüklüğü ( Minimum 15 inch )

Yukarıdaki konfigürasyona sahip notebook, HP'nin Elitebook Mobil İş istasyonu serisine giriyor

Bilen arkadaşlarımız şunu da hatırlayacaklardır. Dizüstü bilgisayar seçiminde işlemci ve ekran kartının gücü çok önemli. Zira, bir kere aldıktan sonra bunları yükseltme şansımız olmuyor.

Dolayısıyla, 3 - 4 sene boyunca alacağım yeni bilgisayarı kullanmak istiyorum diyen arkadaşların yukarıda sözünü ettiğim donanımların mümkün olabildiğince maksimum performansa sahip olanlarını seçmeleri gerekiyor.

Yukarıdaki konfigürasyonu daha da geliştirme imkânımız olabilirse, bu yöndeki görüş ve önerilere açık olduğumu belirtmek isterim.

Konu ile ilgilenen ve/veya görüş, öneride bulunmak isteyen arkadaşların katkılarını bu konu başlığı altında paylaşmalarını ümit ediyor, hepinize iyi çalışmalar diliyorum.

Saygılarımla,
Collapse

ATIL KAYHAN
ATIL KAYHAN  Identity Verified
Turquia
Membro (2007)
Turco para Inglês
+ ...
Amazon.com Mar 7, 2010

Posta bedeli ne kadar olur tam bilemiyorum ama Amazon.com'dan siparis vermeyi de alternatif olarak degerlendirmelerinize alabilirsiniz.

Emin Arı
Emin Arı  Identity Verified
Turquia
Inglês para Turco
+ ...
amazon.com? Mar 8, 2010

amazon.com'dan Türkiye'ye bilgisayar getirtilebiliyor mu? Bunu yapan arkadaşlar var mı? Bildiğim kadarıyla gümrükte sorun çıkıyormuş. Eğer böyle bir imkan varsa kullanmak lazım çünkü fiyatlar neredeyse Türkiye'deki fiyatların yüzde 60'ı kadar.

Abdullah Yetim
Abdullah Yetim  Identity Verified
Inglês para Turco
+ ...
Amazon.com Mar 8, 2010

Ben daha önce kol saati siparişi verdim, gümrük sorunu nedeniyle gönderemiyoruz dediler. Sadece kitap ve CD/DVD gönderiyorlar.

ATIL KAYHAN
Turquia
Membro (2007)
Turco para Inglês
+ ...
Amazon.com Mar 8, 2010

Alisveris esnasinda ürünleri sepete eklerken Amazon bazi maddeleri uluslararasi gönderebilecegini, bazilarini ise uluslararasi gönderemeyecegini bildiriyor. Örnegin, ben bol miktarda DVD aldim, hepsi sapasaglam geldi (ABD'den alinmis ve bölge kodu 1 olan DVD çalarim var), öte yandan printerim için mürekkep kartusu alamadim. Ben Amazon gonderebildigi takdirde bir gümrük sorunu olmayacagini düsünüyorum ama benimki sadece bir öngörü. Bence günümuzde artik böyle gümrük enge... See more
Alisveris esnasinda ürünleri sepete eklerken Amazon bazi maddeleri uluslararasi gönderebilecegini, bazilarini ise uluslararasi gönderemeyecegini bildiriyor. Örnegin, ben bol miktarda DVD aldim, hepsi sapasaglam geldi (ABD'den alinmis ve bölge kodu 1 olan DVD çalarim var), öte yandan printerim için mürekkep kartusu alamadim. Ben Amazon gonderebildigi takdirde bir gümrük sorunu olmayacagini düsünüyorum ama benimki sadece bir öngörü. Bence günümuzde artik böyle gümrük engelleri olmamali. Ben gümrügü uzun vadede iç pazari olumsuz etkileyen ve insanlarin seçeneklerini zorla sinirlayan bir otokrasi olarak görüyorum izninizle.

Deneme amaciyla sepete bir bilgisayar alinip bakilabilir, tabii siparis vermeden sadece denemek için. Eger Amazon gönderemiyorsa bu asamada zaten size bildiriyor. Umarim mümkün olur da bizdeki fahis fiyatla bilgisayar satanlar (tabii bunlara yakin zamanda Amerikan Best Buy da eklendi) Amazon'u da kendilerine ciddi bir rakip olarak görürler ve böylece zaman içinde bilgisayar fiyatlari asagi iner.
Collapse

ATIL KAYHAN
Turquia
Membro (2007)
Turco para Inglês
+ ...
Amazon.com shipment Mar 8, 2010

ATIL KAYHAN wrote:
Deneme amaciyla sepete bir bilgisayar alinip bakilabilir, tabii siparis vermeden sadece denemek için. Eger Amazon gönderemiyorsa bu asamada zaten size bildiriyor.

Baktigim birkaç notebook bilgisayar için daha sepet'e bile atmadan "We are not able to ship this item to your default shipping address." diyor maalesef. Eger bunu yazmadigi bir bilgisayar görürseniz haberimiz olsun.

ABD'de $25 üzerine tamamen ücretsiz ship eden bu ürünler Türkiye'ye hıç gönderilmiyor. Talk about freedom!

BÜLENT CEM ARK
Turquia
Inglês para Turco
+ ...
Autor do assunto
HP Probook Serisi notebook Mar 11, 2010

Tekrar merhaba,

HP'nin Elitebook serisi notebook modellerinin dışında HP'nin Probook serisi dizüstü bilgisayarları olduğunu öğrendim.

Bu serinin fiyatları Elitebook serisine göre daha uygun 1149$ + KDV'den başlıyor, 1699$ +KDV'ye kadar gidiyor.

İncelemek isteyenler aşağıdaki linkten bakabilir.
... See more
Tekrar merhaba,

HP'nin Elitebook serisi notebook modellerinin dışında HP'nin Probook serisi dizüstü bilgisayarları olduğunu öğrendim.

Bu serinin fiyatları Elitebook serisine göre daha uygun 1149$ + KDV'den başlıyor, 1699$ +KDV'ye kadar gidiyor.

İncelemek isteyenler aşağıdaki linkten bakabilir.

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/sm/WF25a/321957-321957-64295-3955552-3955552-4095215.html

Bu arada özellikle inşaat sektörüne yönelik çeviri yapmış ve/veya yapmakta olan arkadaşlara bir soru sormak istiyorum.

Linkte inceleyeceğiniz modeller, Trados'un yanı sıra, Autocad, 3D MAX gibi programların aynı anda rahatlıkla çalışmasını sağlar mı?

Yoksa bu bilgisayarların performansında yetersizlikler yaşanabilir mi?

Diğer öğrenmek istediğim de şu: Trados, autocad dosyalarının üzerindeki yazıların çevirilerini kendi arayüzünde yapmamızı sağlıyor mu?

Bilgilendirebilirseniz sevinirim.

Teşekkür ederim.
Collapse

Bumin
Bumin  Identity Verified
Turquia
Inglês para Turco
+ ...
maks. 4 GB Mar 19, 2010

> RAM ( 4 GB DDR 3 - 16 GB'a kadar yükseltilebilir olması)

Verdiğiniz linkteki bilgisayarlar için, spesifikasyon sekmesi altında yazan bilgiler:

Maksimum bellek
En çok: 4 GB 1333 MHz DDR3 SDRAM
En çok: 4 GB 1066 MHz DDR3 SDRAM

4 GB ile sınırlı tutmaları kötü olmuş. Gerçi, şu anda 2 GB ile her işini gören çevirmen, tasarımcı bir kaç kişi biliyorum ama yeni bir makinede 8 gb opsiyonu aranmalı.

Tr
... See more
> RAM ( 4 GB DDR 3 - 16 GB'a kadar yükseltilebilir olması)

Verdiğiniz linkteki bilgisayarlar için, spesifikasyon sekmesi altında yazan bilgiler:

Maksimum bellek
En çok: 4 GB 1333 MHz DDR3 SDRAM
En çok: 4 GB 1066 MHz DDR3 SDRAM

4 GB ile sınırlı tutmaları kötü olmuş. Gerçi, şu anda 2 GB ile her işini gören çevirmen, tasarımcı bir kaç kişi biliyorum ama yeni bir makinede 8 gb opsiyonu aranmalı.

Trados + Autocad + 3D MAX
Üçü rahatlıkla çalışır ama, yazılımlardan daha çok bunlarda ne boyutta dosyalarla çalışacağınız önemli.
Trados ve Autocad için söyleyebilirim, bugünün ortalama çalışma dosyaları ile, ikisi birlikte yeni bir makineyi kasamaz. 3d Cad/render işin içine girerse belki. Yine de dosya boyutu ve yapılacak iş, diyorum.
Collapse

BÜLENT CEM ARK
Turquia
Inglês para Turco
+ ...
Autor do assunto
bir yanlışlık olabilir mi? Mar 22, 2010

Bumin Bey,

Verdiğim linke girip modelleri incelerken yapmanızı önereceğim bir diğer şey modellerin başına gidip ilgili modelin üzerine tıklamanız.

Tıkladıktan sonra, her modelin özelliklerinin daha detaylı yazılı olduğu bir alt sayfa gelecek karşınıza.

Bu alt sayfalara baktıktan sonra bu modellerin maksimum 4 GB RAM'i desteklediğini söylediyseniz, bu yazdıklarımı dikkate almayın lütfen.

Bununla birlikte dediğiniz
... See more
Bumin Bey,

Verdiğim linke girip modelleri incelerken yapmanızı önereceğim bir diğer şey modellerin başına gidip ilgili modelin üzerine tıklamanız.

Tıkladıktan sonra, her modelin özelliklerinin daha detaylı yazılı olduğu bir alt sayfa gelecek karşınıza.

Bu alt sayfalara baktıktan sonra bu modellerin maksimum 4 GB RAM'i desteklediğini söylediyseniz, bu yazdıklarımı dikkate almayın lütfen.

Bununla birlikte dediğiniz doğru ise, maksimum 4 GB RAM takılabilen bir laptop almak bana çok cazip gelmiyor.
Collapse

Abdullah Yetim
Abdullah Yetim  Identity Verified
Inglês para Turco
+ ...
Meraklısına Jun 10, 2010

http://www.alienware.com/ bu adreste istediğiniz donanımı kendiniz kurabiliyorsunuz. Fiyatlar 856 Usd 'den başlıyor ayrıca sundukları işlemcileri henüz Türkiye'de satan yok.

ATIL KAYHAN
Turquia
Membro (2007)
Turco para Inglês
+ ...
Ship to Turkey? Jun 10, 2010

Bezge Trans wrote:

http://www.alienware.com/ bu adreste istediğiniz donanımı kendiniz kurabiliyorsunuz. Fiyatlar 856 Usd 'den başlıyor ayrıca sundukları işlemcileri henüz Türkiye'de satan yok.

Bunlari Türkiye'ye gönderiyorlar mi? Amazon'daki problem burada da var mi?

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

You can also contact site staff by submitting a support request »

HP'den Notebook konfigürasyonunu oluşturma hizmeti

Translation news in Turquia

Pastey
Your smart companion app

Pastey is an innovative desktop application that bridges the gap between human expertise and artificial intelligence. With intuitive keyboard shortcuts, Pastey transforms your source text into AI-powered draft translations.

Find out more »
TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »